Jurat Primera Edició Premis Coreogràfics Catalunya – Març 2019

José Maldonado- Inbal Gilad- Nadine Gerspacher- Víctor Josep Rodrigo- Brodas Bros-Kazuko Omori

JOSÉ MALDONADO

és un dels artistes emergents més importants en el panorama flamenc actual. Ballarí, coreògraf combina la tradició amb la avantguarda. Guardonat com a artista revelació en el Festival de Jerez 2019, entre altres,

INBAL GILAD

nbal Gilad (Israel) és professora certificada mitjançant la Llicenciatura en Dansa per l’Acadèmia de Dansa de Jerusalem. Va continuar els seus estudis a la ciutat de Nova York, realitzant un programa internacional de dansa en les famoses escoles “Dancei Space” i “Broadway Dance Center”. En 2012 es va traslladar a Barcelona per a seguir els seus estudis professionals de claqué amb amb Sharon Lavi, Guillem Alonso, Laia Molins i Roser Font. Inbal va recórrer el món durant 8 anys com a directora, ballarina i regidora de l’espectacle “The Aluminum Xou”. Anteriorment va ser directora de l’escola professional de dansa “Hof Hacarmel” i actualment co-creadora de “Jazz Dance Festival Barcelona”, i co-directora de l’Eslam Dancing Showtime intensius de dansa

KAZUKO OMORI

Nascuda a Fukushima (Japó), es va formar en la Suzuki Classic Ballet Academy al Japó i en la Royal Ballet School de Flanders (Anvers, Bèlgica). Després de graduar-se, es va unir a la companyia Royal Ballet of Flanders. De 2001 a 2004 va ballar com a solista al Hong Kong Ballet Company i allí va ser guardonada amb el premi a la ballarina revelació. En la tardor de 2006, va començar a ballar amb Ángel Corella i amics del American Ballet Theater. En 2008 Kazuko es va unir al Corella Ballet com a primera solista protagonitzant papers com el de Nikiya en La Bayadère de Natalia Makarova, com a parella d’Ángel Corella i Herman Cornejo, entre altres papers principals dins de la companyia. Kazuko Omori també ha participat en gales internacionals de ballet i ha estat ballarina principal convidada en moltes companyies del Japó, Espanya i Irlanda.

NADINE GERSPACHER

Nadine Gerspacher és ballarina independent, coreògrafa i professora de dansa. Des de 2002, ha treballat per a diversos coreògrafs i companyies internacionals com ara Dave St.Pierre Inc., Cirque du soleil, entre altres. En el 2011 crea la seva pròpia companyia “Cia.. Nadine Gerspacher” on el teatre físic es converteix en un eix central. En 2017 se li va atorgar el premi “Isadora“ de “Iwanson Stiftung” en reconeixement a la seva trajectòria professional. En 2018, han creat junts amb Nicolas Ricchini el programa de creació i performance “Fre3 bodies”.Recentment va treballar en la creació de la seva nova peça “Senar upgraded existence”, la seva última part de la trilogia després “The age of aquarium”i“*Let it rain”.

VÍCTOR JOSEP RODRIGO

Com a coreògraf ha treballat en múltiples formats: Cerimònia d’inauguració dels Special Olympics (2010, 2012 i 2014), ha coreografiat els esdeveniments organitzats pel F.C. Barcelona durant 5 anys, l’obra de teatre Carmela, Lili, Amanda, dirigida per Marc Chornet (2011) o la pel·lícula Una carta per a Evita, dirigida per Agustí Villaronga (TVE, 2012). Recentment ha coreografiat i actuat en l’obra teatral Vaig ser prosper, basada en La Tempestat de Shakespeare i dirigida per Marc Chornet (Barcelona, 2018). Ha estat convidat com a professor i coreògraf a la Companyia prodansa, dirigida per Laura Alonso (l’Havana, Cuba, 2014).És Co-director del Jazz Festival de Barcelona, membre del jurat del Xic & Dans International Contest (Andorra, 2018) i també ha dirigit i programat el festival Eixample de dansa.

BRODAS BROS

Es una companyia internacional d’hip hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona en 2006. Dues germanes i dos germans pioners a portar els seus espectacles urbans a grans teatres nacionals. Més de 200.000 espectadors han vist ja els seus espectacles Brodas bros, Concert concepte, 4hermanos, Br2, Vibra… Guanyadors del campionat del món SDK, el Eurobattle 2012 i Justedebout Spain en nombroses ocasions. Nominats als Premis Max com a millor elenc 2017 i com a millor espectacle de carrer 2018.Han treballat amb Tricicle, Cirque du Soleil, Desigual, Chevrolet, TVE, Vodafone i Rafa Nadal entre altres… “Un malbaratament d’energia, tècnica, humor i imaginació que fa vibrar a joves i adults” (el Periòdic)