Jurat Premis Coreogràfics Catalunya – Abril 2020

Kazuko Omori- Víctor Rodrigo- Brodas Bros- Inbal Gilad- Thoman Noon, Iñaki Márquez.

Víctor Rodrigo

Professor, coreògraf i ballarí. Es forma en dansa i teatre musical a Barcelona, Londres i Nova York.

En 1987 funda Vincles, la seva pròpia companyia amb la qual crea, balla i dirigeix espectacles com Mort a Venècia, Vincles, Vaig de blues o NO entre altres.

Com a coreògraf ha treballat en múltiples formats: Cerimònia d’inauguració dels Special Olympics (2010, 2012 i 2014), ha coreografiat els esdeveniments organitzats pel F.C. Barcelona durant 5 anys, l’obra de teatre Carmela, Lili, Amanda, dirigida per Marc Chornet (2011) o la pel·lícula Una carta per a Evita, dirigida per Agustí Villaronga (TVE, 2012). També ha dirigit i coreografiat l’espectacle Aires en Moviment (Aires en moviment) (Buenos Aires, Argentina, 2013). Recentment ha coreografiat i actuat en l’obra teatral Vaig ser pròsper basada en La Tempestat de Shakespeare i dirigida per Marc Chornet (Barcelona, 2018). Ha estat convidat com a professor i coreògraf a la Companyia Prodanza, dirigida per Laura Alonso (l’Havana, Cuba, 2014).És Co-director del Jazz Festival de Barcelona, membre del jurat del Xic & Dans International Contest (Andorra, 2018) i també ha dirigit i programat el festival Eixample de dansa.

Brodas Bros

Brodas Bros és una companyia internacional de hip hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona en 2006. Dues germanes i dos germans pioners a portar els seus espectacles urbans a grans teatres nacionals. Més de 200.000 espectadors han vist ja els seus espectacles Brodas bros, Concert concepte, 4hermanos, Br2, Vibra… Guanyadors del campionat del món SDK, el Eurobattle 2012 i Justedebout Spain en nombroses ocasions. Nominats als Premis Max com a millor elenc 2017 i com a millor espectacle de carrer 2018.Han treballat amb El Tricicle, Cirque du Soleil, Desigual, Chevrolet, TVE, Vodafone i Rafa Nadal entre altres… “Un malbaratament d’energia, tècnica, humor i imaginació que fa vibrar a joves i adults” (el Periòdic)

Kazuko Omori

Nascuda a Fukushima (Japó), es va formar en la Suzuki Classic Ballet Academy al Japó i en la Royal Ballet School de Flandes (Anvers, Bèlgica). Després de graduar-se a l’escola, es va unir a la companyia Royal Ballet of Flandes. De 2001 a 2004 va ballar com a solista en The Hong Kong Ballet Company i allí va ser guardonada amb el premi a la ballarina revelació. En la tardor de 2006 va començar a ballar amb Ángel Corella i amics del American Ballet Theater. En 2008 Kazuko es va unir al Corella Ballet com a primera solista protagonitzant papers com el de Nikiya en La Bayadère de Natalia Makarova, com a parella d’Ángel Corella i Herman Cornejo, entre altres papers principals dins de la companyia. Kazuko Omori també ha participat en gales internacionals de ballet i ha estat ballarina principal convidada en moltes companyies del Japó, Espanya i Irlanda.

 Inbal Gilad

Inbal Gilad (Israel) és professora certificada mitjançant la Llicenciatura en Dansa per l’Acadèmia de Dansa de Jerusalem. Va continuar els seus estudis a la ciutat de Nova York, realitzant un programa internacional de dansa en les famoses escoles “Dance Space” i “Broadway Dance Center”.

En 2012 es va traslladar a Barcelona per a seguir els seus estudis professionals de claqué amb amb Sharon Lavi, Guillem Alonso, Laia Molins i Roser Font. Inbal va recórrer el món durant 8 anys com a directora, ballarina i regidora de l’espectacle “The Aluminum Xou”. Anteriorment va ser directora de l’escola professional de dansa “Hof Hacarmel” i actualment co-creadora de “Jazz Dance Festival Barcelona”, i co-directora del Slam Dancing Showtime intensius de dansa

Thomas Noone

És un coreògraf amb un estil físic, atlètic i poètic que s’ha convertit en el segell de les seves creacions. Treballa amb la seva pròpia companyia a Barcelona des de 2001 amb la qual ha creat una trentena d’espectacles de diversos formats que han girat regularment per Catalunya, Espanya, Europa, Amèrica i altres països com Corea o Beirut.

És director artístic del festival Dansat des de 2006 i assessor de dansa de la programació regular del SAT!. L’any 2011 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per la seva tasca creativa i el treball realitzat en la difusió de la dansa amb el SAT!

Coreògraf per a companyies internacionals com Norrdans (Suècia), Ballet du Rhin (França), el ballet d’Asunción (Paraguai), Company E (Washington), Stopgap (Gran Bretanya), Tanztheater de Munster (Alemanya), Kyo (Japó) o Ballet Basel (Suïssa).

Les seves últimes creacions Beautiful Beast l’any 2013 per a la compañia sueca Norrdans, una coreografia per a a 8 ballarins i l’ensemble musical Gjallahorn. El 2014 col·labora amb el Ballet Nacional de Peru creant Orpheus and Euridice per a 20 ballarins, peça estrenada al Teatre Nacional de Lima. El 2017 presenta Don Q, creació basada en Do Quixot per a 14 ballarins del Ballet Nacional Xilè, amb música de Minkus interpretada per l’orquestra simfònica del país i dirigida per Jorge Rotter.

El 2015 crea Medea per a la seva companyia en coproducció amb el Mercat dels Flors, obra que va rebre el Premi de la Crítica al millor espectacle de dansa de l’any. El 2018 estrena Closer, una aproximació al llenguatge gestual, repertori de la Thomas Noone Dance com a Pervers, estrenada a Suècia el juny de 2017, Molsa (una coproducció del Teatre Lliure de Barcelona i el ICUB-*Mon Llibre), que uneix dansa, teatre i marionetes, o el programa doble Breathless/*Until the End. El 2017 va adaptar Many per al programa doble de la Producció Nacional de Dansa que va girar per 19 municipis de Catalunya.

 

Iñaki Márquez

Iñaki Marquez, Català de pares Andalusos Nascut a Santa Coloma de Gramenet.
Gana el premi Joves Valors a la ciutat d’Hospitalet l’any 98 i a partir d’aquí comença la seva carrera en la dansa flamenca ballant en tots els tablaos de la ciutat comtal: El Cordovès; Els Tarantos ,el Carmen; Palacio del flamenc i a Madrid a Casa Pates.
Actua també en el gran teatre del Liceu , Palau de la música Català, festival de Cajon ,festival de Nou Barris, festival de Ciutat Vella i en molts altres festivals d’índole nacional i internacional.
Iñaki a actuat en diverses gires acompanyant a Miguel Poveda i a Chicuelo per tota Europa.
La seva carrera es desenvolupa també al Japó on recorre diverses ciutats impartint classes i actua en diverses gires acompanyant amb el seu ball a Yunko Watabe i la Yuri.
Actualment, balla en la companyia de Rafael amarg en l’Espectacle de Dionisio, presentat en els teatres romans de Màlaga, Sevilla, Cadis, el festival de Mèrida, i en grans teatres com el Teatre Apol·lo de Barcelona, el Teatre de Lugo, Palència i Saragossa entre altres.